Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CV-ul și averea viceministrei Finanțelor,…

CV-ul și averea viceministrei Finanțelor, reținută astăzi de ofițerii CNA

De la primele ore ale dimineții, ofițerii CNA au început perchezițiile la Ministerul Finanțelor. Ulterior, pe un dosar de corupție în care sunt implicate mai multe persoane, a fost reținută Maria Cărăuș, viceministră a Finanțelor, precum și alți trei oameni de afaceri. 

Cărăuș declară pentru anul trecut un salariu de peste 137.000 lei, iar soțul său, care activează la Termoelectrica are un salariu de peste 105.000 lei. Cărăuș a primit indemnizații din 7 entități comerciale,  precum și o pensie de la CNAS de peste 70.000 lei. Ea deține două apartamente și un garaj și este membru al Consiliului de administrație în 6 societăți.

Maria Cărăuș s-a născut la  1 ianuarie 1958 în s. Ulmu, Ialoveni. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, specialitatea- Evidență contabilă și analiza activităților economico – financiare. În 2007 – 2010  a activat șa Consiliul Municipal Chişinău, director al Direcţiei generale finanţe, în 1999 – 2007 la Ministerul Finanţelor, şef al Trezoreriei Teritoriale Chişinău – bugetul de Stat, şef al Trezoreriei Teritoriale Chişinău – bugetul municipiului; în 1992 – 1999  la  Secţia financiară a sectorului Botanica, şef al Secţiei financiare a sectorului Botanica; în 1978 – 1992   – la Secţia învăţământ public a sectorului Botanica, contabil-şef, contabil, revizor coordonator al Secţiei învăţământ public a sectorului Botanica; iar în 1975 – 1978 la Asociaţia “Молдплодоовощпром ” or.Criuleni, contabil.