Curtea de Apel Chișinău rămâne cu trei locuri vacante. De ce a fost amânat concursul?

Curtea de Apel Chișinău rămâne cu trei locuri vacante. Asta după ce astăzi, 12 septembrie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis să amâne concursul pentru ocuparea funcțiilor. Decizia a fost luată după ce mai mulți judecători, înscriși la concurs, nu s-au putut prezenta la ședința de astăzi.

În competiție s-au înscris 12 magistrați. Șapte dintre cei 12 candidați sunt de la Judecătoria Chișinău. Printre aceștia îl regăsim pe Iurie Obadă, magistratul care, recent, i-a aplicat mandat de arest pentru 30 de zile lui Andrei Braguța, tânărul care a decedat ulterior în penitenciar. 

Un alt candidat este Galina Moscalciuc, cea care, anul trecut, a făcut parte din completul care l-a condamnat la 9 ani de închisoare pe fostul premier, Vladimir Filat.

Ceilalți candidați de la Judecătoriaa Chișinău sunt Virgiliu Buhnaci, despre care ZdG a scris anterior că a emis decizii dubioase în dosarul terenurile publice împărțite de un executor judecătoresc, Steliana Iorgov, cea care, anul trecut, l-a condamnat la închisoare, iar mai apoi l-a amnistiat pe fostul procuror general interimar, Andrei Pântea, Lilia Lupașco, vizată anul trecut într-o anchetă jurnalistică realizată de crimemoldova.com despre averea sa, dar și Ala Malîi, despre care, tot anul trecut, ZdG a scris că locuiește, împreună cu soțul, într-un imobil de lux, cu două niveluri, iar în declarația de avere declară că vinde mașini cu 10 mii de lei. 

Ceilalți cinci magistrați activează în raioane: Boris Talpă de la Judecătoria Criuleni, Arina Ialanji de la Judecătoria Anenii Noi, Alexandru Sandu de la Hâncești, Aurelia Cazacliu de la Criuleni și Diana Cristian de la Strășeni.

Cel mai mare punctaj în acest concurs îl are Boris Talpă de la Judecătoria Criuleni, urmat de Virgiliu Buhnaci și Iurie Obadă, ambii de la Judecătoria Chișinău. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *