Curtea de Apel a respins contestația PSRM privind anularea deciziei CEC de invalidare a alegerilor din mun. Chișinău

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, 4 iulie, contestația depusă de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, privind anularea parțială a hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind invalidarea alegerilor locale din Chişinău.

În solicitare, socialiștii au cerut organizarea unui nou scrutin și anularea deciziei CEC privind declararea nulității alegerilor.

Totodată, PSRM a solicitat ca CEC să adopte o nouă hotărâre prin care Ion Ceban să fie declarat în calitate de primar ales, dat fiind faptul că Judecătoria Chișinău a constatat că Andrei Năstase, câștigătorul alegerilor a încălcat legislația. Socialiștii au mai propus să fie anulat cel de-al doilea tur și organizat un nou scrutin de vot doar cu participarea lui Ion Ceban.

În turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, Andrei Năstase a acumulat cu 12 644 mai multe voturi decât Ion Ceban. Liderul Partidului Politic Platforma DA a câștigat alegerile cu 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate.

La 29 iunie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea irevocabilă a Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018 privind invalidarea alegerilor locale noi, a declarat nule alegerile locale noi din 20 mai și 3 iunie și a dizolvat Consiliul electoral de circumscripţie electorală municipal Chişinău nr. 1. Prin hotărârea respectivă a fost pus punct procesului electoral local, respectiv primarul mun. Chișinău ar urma să fie ales în mod ordinar, în 2019. 

Foto: privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *