Curtea de Apel a casat decizia Judecătoriei Centru prin care a permis firmei „Finpar Invest” să construiască un hotel în locul cafenelei „Guguță”

Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Judecătorie Centru prin care a permis firmei „Finpar Invest” să construiască un hotel în locul cafenelei „Guguţă” şi a menţinut decizia care nu a permis privatizarea terenului aferent.

„Curtea de Apel a casat hotărârea primei instanțe (jud. N. Corcea) și a respins acțiunea Finpar Invest integral. Decizia este cu drept de recurs la Curtea de Supremă de Justiţie. Deocamdată hotelul de 15 etaje nu va fi în Grădina Publică”, susține activistul civic Vitalie Sprânceană.

Amintim că la 30 decembrie, Judecătoria Centru a decis că firma „Finpar Invest” poate construi un imobil în locul cafenelei „Guguţă” din centrul capitalei, dar nu şi să privatizeze terenul, însă această decizie a fost atacată de reprezentanţii Consiliului Municipal Chişinău şi cei ai Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor.

Menționăm că în urma unor tranzacţii dubioase, în 2009, localul a intrat în posesia firmei „Finpar Invest”. CMC a încercat să-şi reîntoarcă proprietatea şi a cerut instanţei de judecată anularea contractelor de vânzare-cumpărare.

Presa a scos la ive­ală că „Fin­par Invest” este una din­tre cele mai mari com­pa­nii imo­bi­li­are din Mol­dova şi are legă­turi strânse cu omul de afa­ceri și poli­ti­cia­nul Vlad Pla­ho­t­niuc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Pingback: Hramul Orașului, sponsorizat de compania care va construi un imobil în locul cafenelei „Guguță” - TROLLESS BlitzNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *