Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cum au reacționat foștii avocați…

Cum au reacționat foștii avocați ai lui Filat la anunțul că ex-premierul a fost eliberat

Casa de avocatură „Popa și Asociații” menționează că un „rol determinant” privind decizia prin care ex-premierul Filat a fost eliberat astăzi l-au avut „demersurile adresate Curții Europene a Drepturilor Omului de echipa noastră de avocați, în anii 2016 și 2017, ca urmare a reducerii pedepsei cu 685 de zile”.

„În pofida divergențelor care au existat în ultima perioadă, ne exprimăm bucuria că fostul nostru client este liber la acest moment, mai ales în condițiile în care, în opinia noastră, așa cum am susținut tot timpul, condamnarea dânsului s-a dispus în mod nelegal, cu încălcarea flagrantă a mai multor drepturi și libertăți fundamentale prevăzute de Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, menționează foștii avocați ai lui Filat într-un comunicat de presă.

În luna iulie curent, fostul lider al PLDM a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru TV8 că „nu a avut apărare”. „El transmitea, în primul rând, mesajele mele la GBC”, spunea acesta.

În vara anului trecut, avocatul lui Vlad Filat a devenit Victor Munteanu, care a refuzat astăzi să ofere comentarii pentru presă.

Avocații de la casa „Popa & Asociații”, care l-au apărat pe Filat au solicitat, prin intermediul instanțelor de judecată, ca acesta să le achite 1,317 milioane de euro, 105 de mii de dolari americani și 230 de mii de lei. Banii reprezintă o datorie formată din penalități și dobânzi cu care s-ar fi ales Filat după ce nu a plătit la timp pentru serviciile juridice prestate în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017. Curtea de Apel a respins cererea.