Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSP se întrunește în ședință:…

CSP se întrunește în ședință: Ar putea fi selectat candidatul la funcția de Procuror General

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor se întrunesc mâine, 19 noiembrie, în ședință plenară. Pe agendă, deocamdată, sunt programate cinci subiecte.

Agenda ședinței de mâine, a CSP, poate fi consultată aici.

Astăzi, noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că recunoaște rezultatele concursului de selectare a celor patru candidați pentru funcția de Procuror General, despre care Olesea Stamate, fost ministru al Justiției în Guvernul condus de Maia Sandu, spunea că trebuie anulate întrucât au fost viciate.

Nagacevschi a afirmat că tot astăzi, 18 noiembrie, va trimite lista scurtă către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Astfel, la ședința de mâine, deși deocamdată acest subiect nu este pe ordinea de zi, membri CSP ar putea selecta candidatul pentru funcția de Procuror General.

Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo sunt cei patru candidați propuși de comisia Ministerului Justiției Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), care va selecta un procuror general și îl va înainta președintelui Republicii Moldova, care decide dacă semnează decretul de numire în funcție sau nu.