CSM face apel repetat către președintele Adunării Generale excepționale a Judecătorilor. Solicitarea făcută

CSM face apel repetat către președintele Adunării Generale excepționale a Judecătorilor. Solicitarea făcută
0 vizualizări
12 octombrie 2019 | 11:36

La data de 2 octombrie curent, Consiliul Superior al Magistraturii s-a adresat către Președintele Adunării Generale Excepționale a Judecătorilor din data de 27 septembrie 2019 cu solicitarea de a prezenta Consiliului în original listele de înregistrare a judecătorilor, care au participat la Adunarea sus-menţionată, listele înregistrării judecătorilor pentru eliberarea buletinelor de vot și hotărârilor adoptate în cadrul Adunării.

În acest sens, la Consiliul Superior al Magistraturii nu a parvenit nici un răspuns la solicitarea înaintată. Totodată, la data de 04 octombrie 2019 Comisia specială a Adunării Generale Excepționale a Judecătorilor a examinat contestaţia CSM împotriva hotărîrii Adunării Generale Excepţionale a Judecătorilor din 27 septembrie 2019. În urma examinării nu a fost prezentată decizia adoptată de Comisia specială a Adunări Generale Excepționale a Judecătorilor, prin care a fost respinsă contestaţia depusă de Consiliul Superior al Magistraturii.

În baza celor expuse mai sus, CSM înaintează repetat către Președintele Adunări Generale Excepționale a Judecătorilor din data de 27 septembrie 2019 solicitarea de a prezenta în original listele de înregistrare a judecătorilor, care au participat la Adunarea Generală Excepțională a Judecătorilor din data de 27 septembrie 2019, listele înregistrării judecătorilor pentru eliberarea buletinelor de vot, hotărârilor adoptate în cadrul Adunării şi buletinele de vot potrivit Regulamentului cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor, aprobat prin Hotărîrea Adunării Generale a Judecătorilor nr. 1 din 23.11.2012.

Pe această cale, Consiliul solicită Comisiei speciale a Adunări Generale Excepționale a Judecătorilor din 27 septembrie 2019 prezentarea deciziei prin care a fost respinsă contestaţia depusă de Consiliul Superior al Magistraturii împotriva hotărîrii Adunării Generale Excepţionale a Judecătorilor din 27 septembrie 2019.

Cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, Nina Cernat, Anatolie Galben, Luiza Gafton și Petru Moraru, au depus luni, 30 septembrie, o contestație prin care solicită anularea hotărârii Adunării generale extraordinare a judecătorilor de vineri, 27 septembrie, privind ridicarea mandatelor acestora.

Autorii menționează că membrii CSM pot fi revocați doar cu numărul de voturi expuse pentru alegerea lor, iar pentru o parte din membrii CSM acest număr nu constituie nici jumătate din voturile cu care au fost aleși.

Anterior, șefa Guvernului, Maia Sandu, precum și ministra Justiției, Olesea Stamate, au declarat că adunarea s-a desfășurat cu încălcarea procedurii, iar hotărârile luate nu au efecte juridice.

MAIL AUTOR

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Fiind abonat la Ziarul de Gardă, vei fi mereu informat de cele mai recente evenimente și noutăți! Abonează-te

Ce spune Dodon despre propunerea democraților

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a declarat, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova, că se va opune legii propuse de democrați.
Ce spune Dodon despre propunerea democraților

Restanțe la capitolul implementării Acordului de Asociere UE și R. Moldova

Membrii Guvernului s-au reunit în cadrul Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană (CGIE), pentru a examina Raportul de progres privind realizarea Planului Naţional de implementare a Acordului de Asoci…
Restanțe la capitolul implementării Acordului  de Asociere UE și R. Moldova

YH către WZ: „Nu pot să comentez niște declarații politice”

Fiecare cetățean, inclusiv președintele țării, are dreptul de a avea părerea proprie la orice subiect, inclusiv și cel privind numirea conducerii Procuraturii Generale (PG), afirmă YH, care a refuzat să comente…
YH către WZ: „Nu pot să comentez niște declarații politice”

Judecătoarea cu imobil de lux, care vinde maşini cu 10 mii de lei, a fost promovată de CSM la Curtea de Apel

Ala Malîi, magistrată la Judecătoria Chișinău, vizată anterior într-o anchetă a Ziarului de Gardă despre averea sa, a fost propusă de Consiliul Superior al Magistraturii la funcția de judecătoare la Curtea de A…
Judecătoarea cu imobil de lux, care vinde maşini cu 10 mii de lei, a fost promovată de CSM la Curtea de Apel

Nereguli la o casă de schimb valutar din capitală

Săptămîna trecută, oamenii legii au efectuat controale, în scop profilactic, la agenţii economici care activează în domeniul caselor de schimb valutar.
Nereguli la o casă de schimb valutar din capitală

Riscă ani grei de pușcărie pentru că au furat telefoane mobile

Trei persoane de 19 şi 22 ani, au fost reținute fiind suspectate de furt în proporții deosebit de mari. Aceștia au sustras 11 telefoane mobile și cinci notebook-uri de la două magazine din orașul Călărași și Or…
Riscă ani grei de pușcărie pentru că au furat telefoane mobile