CSM a refuzat să permită inițierea urmăririi penale pe numele a 3 judecători

În cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistratirii s-a examinat sesizarea Procurorului General privind eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale şi tragerea la răspundere penală a judecătorilor Curții de Apel Chișinău – Domnica Manole și Sergiu Arnăut și a ex-judecătorului Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu.

În rezultatul deliberării, Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale şi tragerea la răspundere penală a acestor judecători.

Amintim că, săptămâna trecută, în cazul altor cinci judecători, CSM a permis procurorilor să-i urmărească penal, într-un caz mai mult decât dubios. Ulterior, mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și judecătorii vizați au acuzat șefii justiției că ar fi permis deschiderea dosarului penal pentru răfuială. Despre acest dosar, citiți mai multe detalii în ediția tipărită a ZdG, pe care o găsiți în chioșcuri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *