Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Coproprietarul Andy's Pizza vorbește despre…

Coproprietarul Andy’s Pizza vorbește despre „lupte” între șefii PCCOCS și PA

Coproprietarul rețelelor de restaurante Andy’s Pizza și La plăcinte, al cărui dosar în care era bănuit de șantaj a fost clasat, Andrei Tranga, a declarat, în cadrul ediției din 23 octombrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, despre „lupte” între șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care și-a anunțat demisia la sfârșitul lunii iunie, Nicolae Chitoroagă, și procurorul-șef de la Procuratura Anticorupție (PA), Viorel Morari.

Potrivit lui Tranga, procurorul de la PCCOCS a decis să demonstreze cine este „șeful”.

„Morari și Chitoroagă aveau o luptă pentru a-l influența pe Plahotniuc: părerea cui va fi ascultată mai mult. Ei încercau să se discrediteze unul pe celălalt. Am auzit și numele Adrianei Bețișor. Eu nu prea înțelegeam cine și cu cine luptă, dar începuse reglări de conturi în interiorul Partidului Democrat din Moldova (PDM). Pe noi ne-a asociat cu Viorel Morari, probabil, pentru a-l putea înlătura din funcție și să se clarifice cu noi”, a dezvăluit Tranga.

În cadrul aceleiași emisiuni, el a menționat că Viorel Varzari le-ar fi dat procurorilor 1 milion de lei pentru ca „pe el să-l elibereze, iar pe noi să ne aresteze”. La fel, Tranga a afirmat că, prin intermediul avocaților săi, i-a fost cerută suma de 3 milioane de euro pentru a-i soluționa cazul.

Coproprietarul Andy’s Pizza susține că urmează să ceară despăgubiri de la stat, invocând că „a fost depășită limita” în cazul arestării sale.

Cât despre dosarul penal privind 26 de saci cu bani din 2010, Tarnga menționează că a fost un „circ” și autoritățile au constatat că nu erau încălcări, dar i-au pus amendă pentru bifă.

Andrei Tranga a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la 26 aprilie. A doua zi, judecătorii au eliberat pe numele lui Tranga un mandat de arest pentru 30 de zile, ulterior acesta fiind prelungit. După aproape două luni de detenție, la 20 iunie, judecătorii l-au trimis pe Tranga în arest la domiciliu.

Tranga a fost acuzat că ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

Andrei Tranga a fost eliberat în luna iunie, iar dosarul său a fost clasat în august.