Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Consilierul lui Dodon despre decizia…

Consilierul lui Dodon despre decizia Curții Constituționale: „Nu recunoaștem această decizie. Este o acțiune complexă a uzurpării puterii de stat”

Maxim Lebedinschi, consilierul președintelui Igor Dodon pe domeniul juridic, consideră decizia de astăzi, 17 octombrie, a Curții Constituționale ca fiind o acțiune complexă a uzurpării puterii de stat și de subminare a atribuțiilor instituțiilor statului. De asemenea, consilierul președintelui spune că nu recunoaște hotărârea Curții Constituționale.

„Decizia de astăzi a Curții Constituționale este, în opinia mea, una pasibilă de răspundere penală. Toți judecătorii Curții, mai devreme sau mai târziu, vor urma să răspundă în fața legii. Noi trebuie să înțelegem cu toții că pentru o asemenea decizie s-ar putea face și pușcărie. O spun și în calitatea mea de jurist. Constituția nu este o cârpă de care poate oricine să-și șteargă picioarele, cu atât mai mult cetățenii unui alt stat, chiar și din funcția de judecător al Curții Constituționale. Nu s-au născut în această funcție și nu vor fi veșnic în această funcție. Cu siguranță că decizia de astăzi a Curții Constituționale este o acțiune complexă a uzurpării puterii de stat și de subminare a atribuțiilor tuturor instituțiilor statului. Cu siguranță că noi nu recunoaștem această decizie a Curții. Un ministru numit în asemenea fel nu este legitim și nu este legal”, a declarat consilierul prezidențial imediat după pronunțarea hotărârii Curții Constituționale.

Curtea Constituțională a R. Moldova a decis astăzi, 17 octombrie, că președintele Igor Dodon a încălcat grav Constituția R. Moldova refuzând repetat desemnarea candidatului propus de majoritatea parlamentară pentru funcția de ministru al Apărării, ceea ce poate servi drept temei pentru instituirea interimatului funcției.

Citiți și: (ULTIMĂ ORĂ) Decizia Curții Constituționale: refuzul președintelui de a accepta candidatura unui ministru reprezintă o încălcare gravă a Constituției