Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul avocat parlamentar în timpul…

Fostul avocat parlamentar în timpul evenimentelor din 7 aprilie a revenit în Procuratură

Anatolie Munteanu, fost avocat parlament și fost secretar de stat în Ministerul Justiției a fost desemnat câștigător al concursului pentru suplinirea funcției vacante de procuror în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. Decizia a fost luată de către Consiliul Superior al Procurorilor în ședința din 15 octombrie 2020.

În luna iulie 2019, Anatolie Munteanu a plecat din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Justiției, funcție pe care a ocupat-o din 2017. Între 29 martie 2016 și 20 mai 2016, Anatolie Munteanu a deținut funcția de procuror și șef-interimar al Secției asistență juridică internațională și integrare europeană Procuratura Generală.

În lunile februarie-martie 2016, Munteanu a deținut funcția de procuror pentru misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale. Tot în anul 2016 Anatolie Munteanu a deținut și funcția de viceministru al Justiției, iar între 2008-2015, el a fost avocat parlamentar și director al Centrului pentru Drepturile Omului (CpDOM). 

Anterior, ZdG a scris despre activitatea lui Munteanu, dezvăluind că, în perioada protestelor din 2009, abia la o săptămână după ce zeci de tineri au fost reținuți și torturați la sectoarele de poliție din Chișinău, acesta a efectuat o vizită în instituțiile de detenție preventivă, iar ulterior a fost numit de Guvern în calitate de secretar general de stat al Ministerului Justiției pentru o perioadă de 5 ani.

De asemenea, în 2009, societatea civilă a criticat activitatea lui Munteanu.