Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cinci persoane reţinute şi trei…

Cinci persoane reţinute şi trei laboratoare de creştere a cannabisului lichidate

Procuratura Generală anunţă despre reţinerea a cinci membri ai unui grup criminal organizat, specializaţi în producerea, păstrarea, transportarea şi comercializarea drogurilor pe teritoriul R. Moldova.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile bănuiţilor, procurorii şi poliţiştii au depistat şi lichidat 3 laboratoare moderne de creştere a cannabisului, cu sistem capilar de irigare, îngrăşăminte, sistem electronic de calcul şi repartizare a temperaturii şi umidităţii, care permitea creşterea plantelor într-un timp record. De asemenea, au fost depistate: 24 de vazoane cu plante de cânepă, seminţe şi aproximativ 3kg de plante de cânepă uscate, pregătită pentru realizare, dispozitiv inhalator confecţionat artizanal utilizat la consumul substanţelor narcotice cu urme vizibile de întrebuinţare, pastile psihotrope şi anabolice, dispozitive digitale de măsurare, plicuri din polietelenă pentru împachetare, mijloace financiare obţinute din vânzarea drogurilor, precum şi alte obiecte care vor servi în calitate de material probator în cadrul cauzei penale.

Anterior, la unul dintre membrii grupului a fost efectuată o achiziţie de control, fiind procurate 100g de cannabis la un preţ de 7.000 de lei. Se presupune că din plantele de cannabis depistate în timpul percheziţiilor membrii grupului ar fi putut obţine o masă totală de aproximativ 7 kg de plante uscate, valoarea cărora se estimează la circa 500.000 de lei.

Persoanele reţinute au vârstele cuprinse între 35 şi 45 de ani, printre acestea figurând şi un avocat – membru al grupării criminale şi consumator de droguri, care avea intenţia de a organiza şi instala un laborator similar la domiciliul său.

Procurorii urmează să le înainteze respectivilor învinuirea şi să solicite mandate de arestare. Acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţie continuă în scopul identificării tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare.