Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cinci candidați la două funcții…

Cinci candidați la două funcții vacante de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor

Ministerul Justiției anunță că a examinat toate dosarele depuse pentru cele două funcții vacante de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor, din partea societății civile.

Pentru cele două funcții de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor concurează cinci candidați. Este vorba despre: Olesea Plotnic, Elena Demian, Stela Botnaru, Angela Otean și Ghenadie Odobescu.

Conform art. 9 alin. (3) Legea nr. 178 din 25 iulie 2014 cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor: „Membrii colegiului disciplinar din rândul societăţii civile trebuie să aibă o reputaţie ireproşabilă, să se bucure de autoritate în societate, să aibă experienţă de cel puţin 7 ani în domeniul dreptului şi sînt obligaţi să respecte restricţiile specificate la art.8 alin. (1) lit. b) şi c) şi alin. (3) din Legea nr. 544-XIII din 20 iulie 1995 cu privire la statutul judecătorului. Pentru verificarea acestor calităţi, CV-urile candidaţilor care participă la concurs vor fi publicate pe pagina web a Ministerului Justiţiei şi a Consiliului Superior al Magistraturii cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de ziua organizării concursului”.

Proba interviului va avea loc pe data de 21 martie 2018, la sediul Ministerului Justiției, începând cu ora 9:00, în sala de ședințe (nr. 104).

Colegiul disciplinar al judecătorilor examinează cazurile privind răspunderea disciplinară a judecătorilor. Mandatul noilor membri va fi de șase ani.