Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Chirtoacă nu și-a declarat toate…

Chirtoacă nu și-a declarat toate interesele personale?

Comisia Națională de Integritate a dat astăzi marea lovitură și a aflat ce a ascuns Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chișinău. Potrivit celor de la CNI, edilul capitalei a încălcat regimul juridic al declarării intereselor personale prin neindicarea în declarația de interese personale pentru anul 2013 a calității sale de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal.

Mai mult ca atât, în urma constatării acestei încălcării, dosarul va fi transmis Procuraturii Generale pentru examinare prin prisma „Falsul în declarații”.

În cadrul ședinței, Comisia a constatat și un conflict de interese admis de către Oleg Miron, directorul Școlii Profesionale nr.1 din Cahul. Conflictul de interese în acest caz, s-a manifestat prin nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese în termenul și condițiile prevăzute de lege în cazul semnării actelor administrative și juridice în privinţa soției și cumnatei care activează în cadrul aceleași instituții.

Actul de constatare emis în situația respectivă va fi transmis Centrului Național Anticorupție pentru aplicarea amenzilor.