Chirtoacă nemulțumit de ședința de judecată de astăzi: „O simplă pierdere de timp”

Dorin Chirtoacă, fostul primar al municipiului Chișinău, s-a arătat nemulțumit de ședința de judecată de astăzi, 6 martie.

„Mi-a fost prelungit controlul judiciar cu încă 30 de zile. Consider că este o simplă pierdere de timp să vii la ședință peste fiecare 30 de zile ca să-ți fie prelungit controlul judiciar”, a comentat Chirtoacă.

Amintim că Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul licitațiilor trucate. Acesta a fost reținut la 25 mai 2017, în baza mărturiilor făcute de Igor Gamrețki și Nistor Grozavu. A doua zi, acestuia i-a fost aplicat un mandat de arest la domiciliu, care ulterior a fost prelungit în mai multe rânduri. La 28 iulie 2017, la câteva zile după ce dosarul a fost trimis în judecată, instanța a dispus suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar. Ulterior, la 8 august 2017, Curtea de Apel a admis parțial recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă, privind suspendarea acestuia din funcția de primar general al municipiului Chișinău și a trimis dosarul la Curtea Constituțională. Curtea Constituțională a refuzat însă să examineze sesizarea avocaţilor lui Dorin Chirtoacă considerând că suspendarea nu contravine legii fundamentale.

La șase septembrie, procurorii au anunțat despre încă un dosar penal pe numele lui Chirtoacă. În acest episod, Dorin Chirtoacă este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul municipal cu peste 66 de milioane de lei, după ce în loc să  execute hotărârile instanțelor de a asigura cu spațiu locativ mai multe persoane și familiile acestora, în ultimii șase ani ar fi încheiat 81 de tranzacții de împăcare și ar fi achitat din banii municipali costul mediu al apartamentelor de diferite dimensiuni,  în funcție de componența familiilor.

Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia din funcția de primar al capitalei pe data de 16 februarie 2018, declarând că a decis să facă acest pas „ca să nu devin complicele lui Dodon și Plahotniuc” și ca alegerile locale anticipate să poată avea loc la 20 mai curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *