Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cerea 4000 de euro pentru…

Cerea 4000 de euro pentru perfectarea vizei moldoveneşti

Un cetăţean al Libanului, domiciliat în R. Moldova, a fost prins în flagrant delict de către oamenii legii, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, acesta ar fi pretins 4.000 de euro de la un conaţional al său, aflat la acel moment în Liban, susţinând că ar avea influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Consulatului R. Moldova în Istambul, în vederea perfectării şi eliberării vizei moldoveneşti.

Urmare a acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, bănuitul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii a 2.000 de euro din cei 4.000 de euro pretinşi. Operaţiunea de reţinere a avut loc în incinta unui centru comercial din capitală.

Cetăţeanul străin a fost reţinut pentru 72 de ore. El şi-a recunoscut vina şi se află acum în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, libanezul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 de unităţi convenţionale.