Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cei doi luptători K-1, suspectați…

Cei doi luptători K-1, suspectați în dosarul crimei de la Atrium, eliberați din arest la domiciliu

Foto: anticoruptie.md

La un an de la omorul lui Serghei Bejenari, un tânăr de 30 de ani, ucis în bătaie în apropierea centrului comercial Atrium din capitală, cei doi luptători K-1, învinuiți de comiterea crimei, Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, au fost eliberați din arest la domiciliu. Instanța a respins solicitarea procurorului pe caz de a-i pune pe cei doi sub control judiciar, cu aplicarea interdicției de a părăsi localitatea. Luptătorii K-1 au declarat că vor reveni la antrenamente, scrie Anticorupție.

Potrivit Anticorupție.md, în ultimele trei luni, ședințele de judecată au fost amânate din diferite motive, cum ar fi starea de sănătate a procurorului sau a unora dintre avocați.

Dosarul se află încă la etapa de audiere a martorilor acuzării. Mai mulți martori au declarat în instanță, sub jurământ, că Aurel Ignat nu este cel care l-a omorât pe Sergiu Bejenari. Aceștea au arătat că sportivul a fost mai întâi lovit în cap cu o bâtă de către victimă. În replică, Ignat  ar fi încercat să se apere și l-a lovit o dată pe atacator, după care a fugit după Ivan Bejenari, fratele victimei. În acest timp, au venit în ajutor sportivii Mihai Pârgaru și Eugen Deliu. Martori susțin că după lovitura aplicată de Ignat, Bejenari s-a ridicat și a continuat să participe la încăierare.

Noaptea de 18 spre 19 mai a fost fatală pentru Serghei Bejenari, un tânăr de 30 de ani, ucis în bătaie în apropierea centrului comercial Atrium din capitală. Bejenari petrecea alături de fratele său Ion, de polițistul Serghei Bradu și trei femei la ziua de naștere a omului legii în clubul Edgo Night Club, din interiorul centrului comercial. În urma unui conflict transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde a decedat în dimineața din 25 mai.

Deși în prima parte a zilei de sâmbătă, 26 mai, poliția declara că nu are niciun suspect, a doua zi, organele de drept anunțau că o persoană a fost reținută pentru 72 de ore. Duminică s-a aflat și numele ei: Mihai Pîrgaru, un tânăr de 20 de ani, luptător de K1. Tot duminică, după presiune publică, este reținut și Aurel Ignat, un alt participant la bătaia fatală.

Foto: anticoruptie.md