Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ce a pus la cale…

Ce a pus la cale un șef din cadrul CFM pentru a obține un apartament de 300 000 de lei

.railway.md/

Șeful Secţiei administrare construcţii locative a Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, a fost reţinut pentru 72 de ore de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de delapidare a averii străine şi fals în acte publice. Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarul ar fi încercat să intre în posesia unui apartament de 300 000 de lei,  ce aparţinea întreprinderii, falsificând mai multe acte. 

CNA a constatat că pentru a obţine imobilul, situat pe str. Negreştei 12 din Chişinău, bănuitul ar fi prezentat Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului Municipal Chişinău mai multe documente, inclusiv un bon de repartiţie, eliberat pe numele său, dar actele s-au dovedit a fi false.

Astăzi, ÎS „Calea Ferată din Moldova” a publicat un comunicat în care susține că urmărirea penală, respectiv, cauza penală, a fost pornită de către procurorii anticorupție în urma unui demers al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, transmis organelor de resort în luna decembrie a anului 2016.

„Potrivit datelor colectate de serviciul securitate internă  al întreprinderii, șeful secției administrare construcții locative a comis mai multe încălcări pe parcursul activității sale, inclusiv de ordin disciplinar, fapt pentru care a fost sancționat cu avertizare și mustrare aspră, iar, ulterior, în urma probelor acumulate, materialele au fost expediate organelor abilitate pentru efectuarea investigațiilor cu privire la legalitatea acțiunilor întreprinse de acesta”, susține conducerea întreprinderii.

Dacă va fi găsit vinovat,  angajatul CFM riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani de închisoare.

Foto: railway.md