Cazul Braguța: patru persoane au fost plasate în arest preventiv

Patru persoane au fost arestate în dosarul Braguța. Este vorba de  un codeținut și trei polițiști. Procurorul afirmă că polițiștii nu ar fi aplicat violența asupra lui Braguța, aceștia fiind învinuiți de faptul că au tolerat aplicarea violenței de către alți deținuți. 

Astfel, un codeținut  a fost arestat preventiv pentru un termen de 30 zile, iar alți trei polițiști au primit mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. Polițiștii sunt învinuiți că au tolerat aplicarea violenței în cazul lui Braguța de către alți deținuți. Procurorul urmează să facă cunoștință cu încheierile motivate.

În probele adunate la  dosar se află declarații unor martori, inclusiv ale învinuiților, înregistrări video, precum și documente. La moment, imaginile video sunt analizate de către oamenii legii. Imaginile pe care le au aceștia în posesie sunt din centrul de detenție.

Pe 5 septembrie curent, a fost emis mandat de arestare  pentru încă un codeținut.

Amintim că Andrei Braguța a fost reținut pe 15 august 2017, după un incident cu poliția de patrulare. Potrivit procurorului, în momentul în care a fost oprit, tânărul era în stare de ebrietate. El a fost reținut pentru 72 de ore și dus în Izolatorul de Detenție Preventivă. Ulterior, a fost învinuit de aplicarea forței fizice asupra polițiștilor. Pe 18 august 2017 judecătorul i-a aplicat arest pentru 30 de zile. Drept urmare, acesta a fost transferat din Izolatorul de detenție provizorie în Penitenciarul nr. 13. De la apariția cazului în spațiul public, instituțiile de stat au făcut mai multe declarații contradictorii cu referință la circumstanțele în care persoana a fost reținută, starea de sănătate (prezența sau lipsa vătămărilor corporale, diagnoze medicale etc.), circumstanțele transferului în cadrul mai multor instituții de detenție (izolator de detenție, Penitenciar, spitalul de psihiatrie) dar și aplicarea violenței de către alți condamnați sau angajați ai Inspectoratului General al Poliției. Andrei Brăguța a decedat în Penitenciarul „Pruncul” la 29 august curent.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. andrei

    iată vedem că lucrează organele de urmărire penală… degeaba mai frecau bila cineva!

  2. Realist

    In SUA era sa-l impuste pe Braguta la a treia incercare de al opri… La noi inca cauta politistii pentru ai pedepsi! In ce tara traim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *