Cât costă optimizarea hărții judecătorești?

Institutul de Management al Justiției, Compania Urban Proiect și CRJM, au evaluat costurile privind optimizarea hărții instanțelor judecătorești din Republica Moldova. Evaluarea a fost efectuată la solicitarea Ministerului Justiției.

Studiul de fezabilitate prezintă costul pentru crearea instanțelor judecătorești cu cel puțin 9 judecători, după cum a fost recomandat în Studiul cu privire la optimizarea hărţii judiciare, opțiune selectată de Ministerul Justiției. Reieșind din opțiunea aleasă, în țară vor exista 17 sau 19 judecătorii, inclusiv cele 5 judecătorii de sector din Chișinău. Pe lângă cele două opțiuni, Studiul de fezabilitate a mai evaluat costul comasării tuturor judecătoriilor de sector din Chișinău prin construcția „Palatului Justiției”. Acesta a mai evaluat costurile pentru repararea sediilor curților de apel existente, precum și modul și perioada de recuperare a investițiilor.

Rezultatele celor trei opțiuni sunt următoarele:

studiu

Studiul a fost elaborat în vederea implementării Strategiei de reformare a sectorului justiției pentru 2011-2016, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Programului de Consolidare a Instituțiilor Statului de Drept (ROLISP).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *