Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocatul „de stat” care trebuia…

Avocatul „de stat” care trebuia să-l apere pe Andrei Braguța ne-a prezentat informație eronată

În justiția din R. Moldova, interesele lui Andrei Braguța, tânărul decedat în penitenciar au fost apărate, pe rând, de doi avocați. Primul a fost Vladislav Nevreanschi. El a fost oferit lui Braguța, gratuit, de stat. Apărătorul însă a evitat să discute cu noi despre felul în care și-a apărat clientul decedat în penitenciar. 

„Nu vă supărați, dar mi-e incomod să dau explicații pe cazul dat. Mi-e incomod să vorbesc. Aveți întrebări la mine? Încheierea judecătorului de instrucție o are dl Anatolie Bulgaru, care ulterior a participat pe dosar. Eu am participat doar la reținerea pentru 72 de ore. Nu pot vorbi acum. Sunați mai târziu”, ne-a cerut avocatul. Ulterior, acesta nu a mai răspuns la apeluri și la mesaje, cu solicitări de a ne întâlni. Anatolie Bulgaru, la fel ca și judecătorul Iurie Obadă, spune că, la eliberarea mandatului de arest pentru 30 de zile, la proces a participat avocatul Nevreanschi. Acesta deține licență de avocat din iunie 2009, obținută după ce a absolvit Facultatea de Drept a USM. Nevreanschi activează la Biroul de Avocați „Echitate”

Vladislav Nevreanschi este avocat din 2009. Acesta i-a fost oferit lui Braguța „din oficiu”

În perioada în care se examina eliberarea unui mandat de arest pentru Andrei Braguța, tatăl tânărului, Ion Braguța, l-a angajat în calitate de apărător pe Anatolie Bulgaru, avocat cu licență din 2001. Acesta ne-a informat că a pregătit explicații pe mai multe pagini, care vor fi prezentate organelor de drept, care încearcă să elucideze moartea lui Andrei Braguța. Apărătorul mai spune că nu a participat la examinarea mandatului de arestare eliberat pe numele lui Braguța pentru că, abia pe 18 august, a semnat cu familia Braguța un contract de reprezentare. Bulgaru afirmă că a pregătit recursul de contestare a deciziei prin care Andrei a fost arestat, doar că, din cauza decesului, acesta nu a mai fost examinat.

„Eroii” (in)justiției din dosarul Braguța

Citiți și: Nota medie cu care Ivan Filimon, procurorul din dosarul Braguța, a absolvit Institutul Național al Justiției

 Cum arată vila judecătorului care l-a arestat pe Andrei Braguța și cum își argumentează acesta decizia