Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Astăzi are loc prima ședință…

Astăzi are loc prima ședință în dosarul de spălare de bani pe numele lui Vlad Filat

Astăzi, 31 ianurie, la Judecătoria Chișinău va avea loc prima ședință de judecată în cel de-al doilea dosar deschis pe numele fostului premier Vlad Filat, învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

UPDATE: Ședința a fost amânată. Cine sunt judecătorii care vor examina cazul lui Filat după ce magistrata la care a ajuns dosarul s-a abținut

Potrivit informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată, ședința este programată pentru ora 10.30 la Judecătoria Chișinău.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, Vladimir Filat este învinuit de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Într-un comunicat de presă al Procuraturii se menționează că la 01.07.2013, Filat a încheiat un contract de asistență în campania electorală pentru un partid politic la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, cu o companie de consultanță din Washington, SUA. Pentru serviciile contractate, fostul premier ar fi achitat către compania nerezidentă, suma totală de 12 847 902 lei, efectuând periodic transferuri din conturile companiilor gestionate prin intermediar, în care erau depozitate mijloace financiare obținute prin infracțiuni de corupție din Banca de Economii.