Arest preventiv pentru medicul Vadim Scarlat, care ar fi mituit judecătorii

Instanța de judecată a decis plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul CNA a medicului Vadim Scarlat, care este învinuit că ar fi transmis unui magistrat 2000 de euro pentru ca acesta să dea o soluție favorabilă într-un dosar în care Scarlat avea calitate de învinuit.

Întrebat dacă va contesta decizia instanței, avocatul lui Scarlat a menționat că va „întreprinde măsurile prevăzute de legislația în vigoare după consultarea clientului”. Potrivit procurorului pe caz, Vadim Scarlat pledează nevinovat.

Procuratura Anticorupție susține că Scarlat este vizat într-un dosar cu privire la decesul unui nou-născut. Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legală a demonstrat că există legătura cauzală între decesul copilului şi acţiunile neglijente ale medicului. În apărarea sa, medicul a solicitat o expertiză în comisie care însă a oferit alte concluzii, diferite de primele. Ca să pună punct divergenţelor, părinţii nou-născutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiză independentă la Bucureşti, însă solicitările lor nu au fost acceptate de magistrat. Pentru a fi admisă expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecătorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat.

Vadim Scarlat activează în calitate de medic ginecolog-obstetrician la Institutul Mamei și Copilului, dar și la o clinică privată din Capitală.

Zece persoane (cinci judecători, un procuror, un avocat, un medic, un asistent judiciar și un inculpat) au fost reținute pe 23 octombrie, fiind bănuite într-un dosar de corupție. Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la de la medic și inculpat către magistrați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Nina

  Imi pare rau pentru ce se întîmplă în tara noastra o tara care persoanele care is la un nivel înalt de profesionalism sai nimiceasca Aceasta este o răfuială care cineva are folos din această

 2. Victor Gurău

  Alternativa pentru Moldova
  Scurt pe doi .., știți voi oare “care este legătura cauzală” între „dosarul penal împotriva judecătorilor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău & medicul Vadim Scarlat” cu „procesul de reformare a sistemului sănătății propus de uzurpatoarea de Chișinău-Silvia Radu”, dar și campania de promovare prin Centrul de plasament temporar al bătrânilor din com. Calfa în cadrul ”vizitei oficiale a Ministrului sănătății și protecției sociale
  al Republicii Moldova, Silvia Radu(noțiunea de vizită oficială a fost preluată de pe pagina oficială a uzurpatoarei de Chișinău de pe FB)”?! Oamenii cunoscători vorbesc despre o legătură DIRECTĂ! În opinia lor Vadim Scarlat, redutabilul medic de la Centrul Mamei și Copilului ESTE O VICTIMĂ conjuncturală de excepție ”care vine ca o mănușă perfectă pentru planurile cinice și perfide de redistribuire a zonelor de influență între 3 grupări de interes politic și profesional în domeniul sănătății …
  Despre acesta și despre alte aspecte șocante ale dosarului în curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *