ANP anunță că a inițiat o anchetă de serviciu după ce a găsit un telefon mobil în celula lui Platon

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că a efectuat astăzi, 14 august, percheziții în celula deținutului Veaceslav Platon, unde a găsit un telefon mobil și o cartelă „în stare de funcționare”.

Instituția menționează că s-a autosesizat după ce în presă au apărut informații precum că Platon a participat la ședința de judecată de la Curtea de Apel din Kiev, Ucraina, efectuând o intervenție video prin Skype.

„Pe marginea cazului, ANP și conducerea Penitenciarului nr. 13 au inițiat o anchetă de serviciu, unde urmează să fie verificate circumstanțele în care au pătruns obiectele la deținutul nominalizat. Despre rezultatele anchetei ANP va informa suplimentar. ANP nu tolerează admiterea pătrunderea și păstrarea în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, factor ce conduce la diminuarea fenomenului infracţional şi asigurarea securităţii şi liniștii în instituţiile de detenţie din ţară”, precizează ANP.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare, fiind învinuit că ar fi obținut, prin fraudă, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse, în noiembrie 2014.

În decembrie 2018, Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat la închisoare și în dosarul legat de Moldasig și cel în care este acuzat de escrocherie și corupere a unor angajați ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”.

Astfel, judecătorii i-au stabilit o pedeapsă cumulativă de 25 de ani de închisoare, termen în care sunt incluși și cei 18 ani privațiune de libertate la care Platon a fost condamnat anterior.

Foto: anp.gov.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. igor

    este normal faptul, asta datorită conducerii care au permis si permit in continuare, in special Demcenco s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *