Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Acte secrete găsite la domiciliul…

Acte secrete găsite la domiciliul lui Filat

Anchetatorii care instrumentează dosarul în care este învinuit Vlad Filat au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că la domiciliul liberal-democratului au fost găsite acte secrete. „Deși instituțiile de stat sunt instituții independente, care nu trebuie să aibă vreo tangență cu politicienii, totuși acasă la Vlad Filat am găsit acte secrete de la diferite instituții publice și alte note informative față de protestele organizate în ultima perioadă. Tot acolo am depistat și acte care confirmă acel autodenunț făcut de Ilan Șor și care face legătură cu ilegalitățile comise și la cele trei bănci”, a anunțat Adriana Bețișor, procuror CNA.

Totodată, aceasta a ținut să menționeze că dosarul este unul destul de complex, „care impune efort și timp ca să facem unele documentări”.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat statului în acest caz încă nu a fost stabilit. Procurorii au mai declarat că toate persoanele vizate în autodenunț vor fi supuși audierilor.

De asemenea, anchetatorii au ținut să sublinieze că, deși Ilan Șor are un statut special pentru autodenunțul pe care l-a făcut, totuși, acesta nu scapă în cazul fraudelor bancare.

Amintim că ieri, 18 octombrie, Judecătoria Buiucani a emis un mandat de arest de 30 de zile pe numele lui Vlad Filat.