A fost reținut primul avocat din acest an

Un avocat din capitală a fost reţinut de oamenii legii, fiind bănuit de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins 9.000 de euro de la clientul său pentru a-l scăpa de puşcărie, susţinând că îi poate convinge pe oamenii legii să claseze dosarul penal împotriva bărbatului, care era cercetat penal pentru escrocherie şi risca până la 15 ani de închisoare.

Operaţiunea de reţinere a avut loc la 15 ianuarie curent, pe strada M. Basarab din Chişinău. Avocatul a fost reţinut în flagrant după primirea a 3.000 de euro de la denunţător. El a fost escortat la Centrul Național Anticorupție şi a fost reţinut pentru 72 de ore.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă o amendă în mărime de la 3.000 la 4.000 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *