Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost reţinut liderul grupării…

A fost reţinut liderul grupării criminale, specializate în contrabandă cu haşiş

A fost reținut liderul grupării criminale, care a fost deconspirată cu reţinerea unor membri luna trecută pentru contrabandă cu 100 kg de haşiş.

Amintim că, la începutul lunii trecute, 5 membri ai acestui grup au fost reţinuţi, după ce la domiciliile acestora au fost depistate 100 kg de haşiş transportat prin intermediul coletelor din Spania în Chişinău. De asemenea, în cadrul percheziţiilor au mai fost depistate şi pastile extasy şi marijuana.

Pe 2 martie 2015, Procuratura Generală, de comun cu Ministerul Afacerilor de Interne, l-au reţinut pe organizatorul grupării criminale împreună cu un alt membru. Aceştia se aflau într-un apartament din capitală, unde se ascundeau de organele de drept. În cadrul reținerii a fost efectuată percheziția imobilului, fiind depistate şi ridicate încă 42 de kg de haşiş.

Identificarea locului aflării organizatorului grupării criminale a fost posibilă datorită măsurilor speciale de investigații efectuate, precum și colaborării cetățenilor cu organele de drept.

Inculpatul, în vârstă de 30 de ani, împreună cu celălalt membru al grupării au fost arestaţi pentru 30 de zile, procurorii înaintându-le învinuirea pentru comiterea infracţiunii de circulaţie ilegală a substanţelor narcotice în scop de înstrăinare (art.217/1 alin.(4) Cod penal).

Dacă învinuiţii vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, ei riscă de la 7 până la 15 ani de detenţie.