Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost prelungit termenul de…

A fost prelungit termenul de arest la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă

Astăzi, s-a decis prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu pentru 30 zile, începând cu 10 august, pentru Dorin Chirtoacă. Decizia a fost argumentată prin faptul că ar fi posibilă influențarea martorilor în a-și schimba declarațiile. 

 „Procuratura nu are probe, dosarul este gol. Undeva, lucrurile sunt cusute cu ață albă, ei nu au nimic la dosar. Au prelungit arestul la domiciliu pentru a-și legitima propriile abuzuri, altfel nu se explică ceea ce se întâmplă „, a spus Chirtoacă.

La 21 iulie, Procuratura Anticorupţie a anunțat despre finalizarea urmăririi penale în dosarul parcărilor cu plată în care este învinuit edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi expedierea cauzei respective în instanţa de judecată. Potrivit actului de învinuire, primarul capitalei a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă.

La 28 iulie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au admis cererea procurorilor și Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție.