Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A agresat un taximetrist și…

A agresat un taximetrist și i-a luat mașina

Un taximetrist de 48 ani, din mun. Chișinău, a fost agresat și deposedat de mașină chiar de clientul său.

Incidentul a avut loc în seara de 26 ianuarie, curent, în satul Seliște, Orhei. Un bărbat de 32 de ani, a solicitat unui taximetrist să îl transporte până la Orhei, împreună cu un prieten de-al său. Pentru serviciile prestate, taximetristul a cerut 250 de lei, la care pasagerii au căzut de acord.

Ajungând la destinație, unul dintre pasageri a spus că nu are bani și îl roagă să meargă la un prieten, în satul Seliște ca să împrumute pentru a se achita. Acolo, acesta a primit 100 de lei, prietenul acestuia a coborât, iar el a solicitat să fie dus încă la câteva adrese, la care taximetristul a refuzat și a luat direcția spre orașul Orhei. Atunci, clientul agresiv a apucat volanul și a manevrat spre dreapta, creând pericol de derapare de pe traseu. Astfel, șoferul a oprit automobilul și între ei s-a iscat o bătaie. Taximetristul a fost agresat fizic și imobilizat, după care pasagerul s-a urcat la volanul automobilului de model „Dacia Logan” și a plecat spre Orhei.

Imediat, victima, printr-un apel telefonic a alertat poliția de la Orhei. Polițiștii s-au mobilizat, deslocându-se pe străzile orașului și la ieșirile pe traseul național. În scurt timp, bărbatul a fost reținut.

În acest caz a fost inițiată o anchetă de urmărire penală pe faptul răpirii mijlocului de transport. Pentru asemenea fărădelege, bărbatul şi-ar putea petrece următorii ani după gratii.