Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   30 de zile în izolatorul…

30 de zile în izolatorul CNA pentru șeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei

Radu Blaj, șeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei a fost plasat  în izolatorul CNA pentru 30 de zile. Curtea de Apel care a admis demersul procurorilor anticorupţie şi a casat încheierea magistraţilor Judecătoriei Buiucani, schimbând măsura preventivă din arest la domiciliu în arest.

Radu Blaj, foto: captura video Curaj TV
Radu Blaj, foto: captura video Curaj TV

Viceprimarul municipiului Chișinău, Vla­di­mir Coteț, șeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism, Radu Blaj, împre­ună cu alte trei per­soane, au fost reți­nuți de ofi­țe­rii Cen­tru­ lui Națio­nal Anti­co­rup­ție și de pro­cu­ro­rii Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție la 25 mai 2016, în cadrul mai mul­tor dosare penale por­nite pe fap­tul coru­pe­rii pasive, tra­fi­cu­lui de influ­enţă, fal­su­lui în acte publice şi depă­şi­rii atri­bu­ţi­i­lor de ser­vi­ciu, comise de către per­soane publice din cadrul Pri­mă­riei, Inspe­cţiei de stat în Con­stru­cţii, dar şi per­soane fizice. Prin­tre reţi­nuţi, se anunță într-un comu­ni­cat al CNA, mai este un inspec­tor al Inspe­cţiei de stat în con­stru­cţii şi doi inter­me­di­ari, care aveau rolul de a trans­mite banii.

Datele preliminare ale anchetei, desfășurate de Procuratura Anticorupție, arată că funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru acordarea unor servicii precum: urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă care ar fi fost estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 000 de euro.

Viceprimarul Vlad Coteţ, de la finele lunii mai, se află la Spitalul-penitenciar nr. 16 din capitală, unde urmează tratament ca urmare a hipertensiunii arteriale pe care a făcut-o în momentul reţinerii, de către CNA.

Vedeți și:  Pala­tele func­țio­na­ri­lor de la Pri­mă­ria Chi­și­nău, reți­nuți de CNA