Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   18 ani de detenție, pentru…

18 ani de detenție, pentru violarea unei minore

La insistenţa Procuraturii raionului Ungheni, a fost înăsprită pedeapsa aplicată bărbatului, care acum doi ani şi-a violat cumnata minoră, pe care a lăsat-o însărcinată.

Potrivit probatoriului acumulat de procurori, în intervalul lunilor februarie – aprilie 2013, inculpatul a întreţinut forţat trei raporturi sexuale cu sora minoră a concubinei sale, în vârstă de 13 ani, despre care cunoştea că suferă de o afecţiune psihică. Profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra, acesta o abuza sexual la domiciliu şi în pădurea din localitate, unde o imobiliza şi îi punea bandă adezivă pe gură. În rezultatul acţiunilor ilicite ale inculpatului, minora a rămas însărcinată.

Cazul a ieşit la iveală în luna septembrie, la începutul noului an şcolar, când directoarea instituţiei de învăţământ a observat schimbări fizice la respectiva minoră, iar examenul medical a confirmat că fetiţa era însărcinată în luna a 5-a. După alertarea oamenilor legii, minora a povestit despre cele întâmplate, iar abuzatorul a fost anunţat în căutare deoarece se eschiva de la organul de urmărire penală.
Peste două luni, acesta a fost reţinut şi deferit justiţiei sub acuzaţia de viol săvârşit cu bună-ştiinţă asupra unei minore.

Prin sentinţa Judecătoriei Ungheni din decembrie 2014 inculpatul a fost condamnat la 7 ani închisoare. Însă, procurorii au considerat sentinţa prea blândă şi au contestat-o la Curtea de Apel Bălţi, care a admis apelul procurorului şi a pronunţat o nouă hotărâre, prin care inculpatul a fost condamnat la 18 ani de detenţie.