Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ziarul rus Novaya Gazeta -…

Ziarul rus Novaya Gazeta – împotriva războiului. Adresarea redactorului șef, Dmitri Muratov – VIDEO

Sursa foto: Novaya Gazeta

Redactorul șef al ziarului Novaya Gazeta (publicație independentă din Federația Rusă), Dmitri Muratov, a venit cu o adresare către cititori, în contextul situației tensionate din Ucraina, după ce președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a început „operațiune militară” în statul vecin. Dmitri Muratov spune că „îi este rușine de ceea ce se întâmplă, iar unica salvare a omenirii ar fi o mișcare anti-militară a poporului rus”.

„Ne-am adunat devreme cu toții în redacție. Avem o durere. Țara noastră, la ordinul președintelui Putin, a început un război cu Ucraina. Și nimeni nu poate să oprească acest război. Tocmai de asta, pe lângă durere, simt o rușine profundă. Comandantul suprem rotește în mâini „butonul nuclear”, de parcă ar fi un breloc de la o mașină scumpă. Următorul pas este o lovitură nucleară? Nu pot interpreta în alt mod cuvintele lui Vladimir Putin despre arma răzbunării”, spune Dmitri Muratov, redactorul șef al Novaya Gazeta.

Potrivit lui Dmitri Muratov, următorul număr al Novaya Gazeta va fi publicat în două limbi – ucraineană și rusă.

„Niciodată nu o să recunoaștem Ucraina ca stat inamic, iar limba ucraineană ca limbă a inamicului. Și ultima: doar mișcarea anti-război a rușilor poate salva viața pe această planetă”, a mai adăugat Dmitri Muratov.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.

Potrivit ultimelor informații, trupele rusești au pătruns în regiunea Kiev, anunță Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA DIN UCRAINA O AVEM AICI: LIVE TEXT/ Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei: Trupele rusești au pătruns în regiunea Kiev