Vladimir Putin acuză Occidentul că a provocat criza din Ucraina

Criza din Ucraina a fost cauzată de Occident, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru un cotidian egiptean.

La începutul vizitei sale în Egipt, preşedintele Vladimir Putin şi-a reluat atacurile împotriva ţărilor occidentale pentru promisiunile lor „deşarte” de a nu extinde NATO cu ţări foste sovietice şi ignorarea intereselor ruse, relatează BBC News Online.

„Au fost încercări de a smulge de la Rusia state care au aparţinut Uniunii Sovietice şi de a le determina să facă o alegere artificială «între Rusia şi Europa»”, a declarat Putin pentru cotidianul egiptean Al-Ahram.

„Noi am avertizat în mod repetat SUA şi aliaţii săi occidentali în legătură cu consecinţele dăunătoare ale ingerinţei lor în afacerile interne ucrainene dar nu ne-au ascultat”, a continuat preşedintele rus.

Luptele din estul Ucrainei au provocat moartea a peste 5.300 de persoane şi au determinat alte 1,5 milioane să îşi părăsească locuinţele.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. vera1

  OBAMA singur a recunscut cà au fost anume ei care au provocat si sustinut REVOLTA,SCHIMBAREA CONDUCEREI IN UCRAINA!!!!
  VLADIMIR CEL MARE,NU ACUZà DAR VORBESTE SI SPUNE REALITATEA CARE ESTE LA MOMENT

  NIMENI NU SPUNE Cà E GRESIT SAU DREPT NICI DIN O PARTE…SE DISTREAZà.altfel lumea nu se va invàta a supravetui si nu va intelege cà viata mai are si alte aspecte

 2. liliana

  Numai rusia e vinovata in tot ce se petrece in tarile din fosta cccr , ei nu vor sa piarda influienta si provoaca peste tot razboie .
  Sa fiti blastamati in vecii vecilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *