Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Momentul când fondatorul „Wikileaks”,…

VIDEO Momentul când fondatorul „Wikileaks”, Julian Assange, este arestat și scos în cătușe

Fondatorul „WikiLeaks”, Julian Assange, a fost arestat de poliţia britanică astăzi, 11 aprilie, după ce agenţii au fost invitaţi să intre în ambasada Ecuadorului la Londra, unde Assange s-a refugiat începând cu anul 2012, informează Reuters.

„Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat astăzi, 11 aprilie, de agenţi ai Serviciului Metropolitan de Poliţie (MPS) la Ambasada Ecuadorului”, a transmis poliţia britanică.

Serviciul de poliție britanic a adăugat că agenţii săi l-au arestat pe Assange după ce aceştia au fost „invitaţi de către ambasador să intre în ambasadă, ca urmare a retragerii dreptului de azil de către guvernul ecuadorian’”.

Assange s-a refugiat în ambasada Ecuadorului de la Londra în 2012 pentru a evita extrădarea sa în Suedia, unde este urmărit în cazul unui presupus viol. Dosarul a fost de atunci clasat, însă Julian Assange a declarat că se teme că va fi arestat pentru a fi extrădat în SUA, unde procurorii federali investighează WikiLeaks.

În 2010, Julian Assange a publicat pe site-ul său a mii de documente confidenţiale ale Departamentului de Stat şi ale Pentagonului, care au fost preluate de mass-media din lumea întreagă.

Foto: news.sky.com/