(Video) Manifestații în Kiev: pentru pace și împotriva sărăciei

În Piața Independenței din Kiev, la 21 septembrie, au avut loc mai multe acțiuni. În timp ce un grup de studenți de la mai multe instituții de învățământ superior și membrii „Uniunii Femeilor din Ucraina” au organizat un flashmob pentru a marca „Ziua Internațională a Păcii”, mai mulți bătrâni au protestat împotriva conducerii Băncii Naționale, acuzându-i de nivelul de trai scăzut al populației.

„Astăzi, 21 septembrie, se împlinesc deja 15 ani de când Organizația Națiunilor Unite (ONU) a aprobat Ziua Internațională a Păcii. În întreaga lume, la ora 14:00, răsună sunetul clopoțelului care ne amintește de această zi importantă… Pacea trebuie să-și găsească loc în inimile noastre”, susține Leucadia Gherasimenco, președinta organizației „Uniunea femeilor din Ucraina”, prezentă la flashmob.

Piața Independenței din Kiev a fost marcată la 21 septembrie de mai multe evenimente. În timp ce elevii câtorva instituții de învățământ și Asociația Femeilor din Ucraina au organizat un flashmob pentru a marca Ziua Internațională a Păcii, mai mulți oameni în vârstă au protestat împotriva conducerii Băncii Naționale, învinuind-o de sărăcia în care a ajuns populația.

Geplaatst door Reporter de Garda op donderdag 21 september 2017

La eveniment a participat și Svetlana Dîmceac, conducătoarea disporei moldovenilor din Kiev. „Este Ziua Internațională a Păcii. În această zi este bine să ne unim, pentru că dacă suntem împreună atunci suntem o forță, iar dacă suntem o forță atunci pacea mereu va învinge”, spune Dâmceac.

În același timp, un grup de pensionari protestau împotriva administrației Băncii Naționale. „Oamenii sunt foarte săraci… Oamenii se chinuie, îngheață și mor de foame. Nu-ți ajunge bani nici măcar să-ți cumperi niște medicamente. Vom protesta atâta timp cât va fi nevoie. Autoritățile trebuie să se gândească și să ne audă”, spun protestatarii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *