VIDEO/ Discurs în lacrimi al lui Jean-Claude Juncker la despărțirea de Comisia Europeană

Emoţii greu de ţinut în frâu pentru veteranul Jean-Claude Juncker, care a susţinut ultima sa conferinţa de presă în calitate de şef al Comisiei Europene.

Politicianul luxemburghez a reuşit cu greu să ducă fraza de despărţire până la capăt, cu vocea înecată în lacrimi.

Cu excepţia unei lovituri de teatru, greu de anticipat, summitul UE încheiat aseară Bruxelles a fost ultimul la care a luat parte Jean-Claude Juncker, în vârstă de 64 de ani. Potrivit propriei numărători, a adunat în portofoliu 148 de asemenea reuniuni la nivel înalt.

În ceea ce priveşte “moştenirea” mea, ar dura prea mult să-mi înşir reuşitele, iar dacă ar fi să pomenesc şi eşecurile, v-aş ţine aici până dimineaţa. 

Am urmărit cu interes articolele şi reportajele voastre. Cea mai mare parte dintre voi chiar meritaţi privilegiul de a fi parte din Europa. Eu unul, până la sfârşitul vieţii, o să rămân mândru că am putut sluji Europa. Vă mulţumesc!”, a transmis Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *