Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Cutremurul din Turcia. Momentul…

VIDEO Cutremurul din Turcia. Momentul în care o fetiţă este scoasă vie de sub dărâmături la 24 de ore de la seism

Echipele de salvare, care au timp de 24 de ore, au reuşit să salveze 45 de persoane de sub dărâmături, au anunţat duminică autoritatea turcă pentru intervenţie în caz de dezastru, după cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade care a afectat Turcia, soldat cu 35 de morţi şi peste 1.600 de răniţi, scrie Mediafax.

Salvatorii turci au reuşit să scoată de sub dărâmături o fetiţă în viaţă, la 24 de ore de la cutremur. Aceasta a rămasă blocată sub o clădire prăbuşită în oraşul turc Elazig.

Cea mai afectată a fost provincia Elazig din estul Turciei, unde au murit 31 de oameni. Alte patru persoane au decedat în province Malatya, a anunţat Autoritatea pentru Dezastre şi Urgenţe (AFAD). Echipele de salvare au acţionat în condiţii de temperaturi scăzute, de până la -4 grade Celsius.

Seismul iniţial a fost urmat de peste 700 de replici. În aceste condiţii, AFAD a recomandat locuitorilor să nu stea în zona clădirilor afectate din cauza riscului prăbuşirii. Oficialii turci au identificat 645 de clădiri avariate grav şi 76 de clădiri prăbuşite în cele două provincii.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice. Seismul a fost resimţit în provinciile şi ţările vecine, inclusiv Siria şi Georgia.