Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Conferință-record a președintelui Ucrainei.…

VIDEO Conferință-record a președintelui Ucrainei. Zelenski a vorbit cu jurnaliștii 10 ore

Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy holds a bullet as he addresses the 74th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York City, New York, U.S., September 25, 2019.

Volodimir Zelenski, fost actor ales în aprilie în funcţia de preşedinte al Ucrainei, a înregistrat joi, 10 octombrie, un record ţinând o conferinţă de presă care a durat aproximativ 10 ore, cea mai lungă din istorie, potrivit Agenţiei naţionale ucrainene de înregistrări în domeniu. Pentru pres-maratonul de la Kiev au fost acreditați peste 300 de jurnaliști, scrie Agerpres.

Preşedintele ucrainean a abordat mai multe subiecte precum conflictul din estul Ucrainei, relaţiile cu Rusia sau convorbirea sa telefonică cu preşedintele american Donald Trump, a cărui dezvăluire l-a determinat să ajungă ameninţarea unei proceduri de demitere iniţiate de democraţi.

La aproape opt ore de la începerea conferinţei de presă, desfăşurată într-o sală în centrul Kievului, un reprezentant al agenţiei a anunţat recordul.

Preşedintele Zelenski a reacţionat exprimându-şi surprinderea, afirmând că este o persoană „modestă” şi că urăşte aniversările.

Până acum, recordul era deţinut de preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko : o conferință de presă de şapte ore.