Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Unde va avea loc ConIFA…

Unde va avea loc ConIFA – campionatul de fotbal de care n-a auzit nimeni

În acest an, Campionatul de Fotbal între regiunile nerecunoscute se desfășoară în Karabah în perioada 1-9 iunie. În cadrul acestei ediţii vor participa opt ​​echipe din republicile nerecunoscute sau parțial recunoscute. Pentru aceste regiuni, turneele ConIFA sunt singura șansă de a participa la compeții, deoarece nu o pot face în turneele mondiale, scrie Jam News.

Ce este ConIFA?

ConIFA sau Confederația Asociațiilor Independente de Fotbal este o organizație globală non-profit care militează pentru reprezentarea echipelor de fotbal neasociate FIFA din întreaga lume, națiuni de facto, regiuni, minorități și teritorii izolate, în care se practică sportul. Are sediul în orașul suedez Lulea și a fost fondată pe 7 iunie 2013.

În prezent, din această organizație fac parte 49 de asociații independente din întreaga lume, printre care Europa are cei mai mulți membri – 24, în timp ce Asia are 11, Africa 9, iar America și Oceania câte două fiecare. Începând cu 2014, Campionatul Mondial organizat de CONIFA se desfășoară o dată la 2 ani. La prima ediție, care a avut loc în Suedia la Ostersund, au participat 12 echipe.

A doua ediție, cea din 2016, a fost găzduită de republica autonomă din nord-vestul Georgiei, Abhazia. De această dată, meciurile s-au jucat în două orașe: Sukhumi – stadionul Dinamo (4.300 de locuri) și Gagra – Stadionul Akhvlediani (1.500 de locuri). Finala a fost câștigată de gazde, Abhazia impunându-se tot la penalty-uri, ca și în precedenta finală, cu scorul de 6:5 cu Panjab (diaspora Punjabi din Marea Britanie).

Cea de-a 3-a ediție a avut loc anul trecut la Londra, în perioada 31 mai – 10 iunie. Pentru prima dată au participat un număr record de echipe – 16, iar meciurile s-au jucat pe 11 stadioane din 5 orașe (sub 5.000 de locuri fiecare).

FOTO: conifa.org