Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un jurnalist de investigaţie a…

Un jurnalist de investigaţie a fost reţinut la Moscova sub acuzația de trafic de droguri

Jurnalistul departamentului investigații al portalului de știri Meduza, Ivan Golunov, a fost arestat la Moscova. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, el este bănuit că ar încearcat să fi vândă substanţe narcotice. Jurnalistul însă nu își nu recunoaște vina și consideră această reţinere drept o provocare, scrie Novaya Gazeta.

Potrivit sursei, juralistul a fost reţinut pe 6 iunie în apropirea unei staţii de metrou când urma să se întânească cu o sursă. În momentul reţinerii, asupra sa, anchetatorii au găsit un pachet de substanțe narcotice, iar un alt pachet a fost găsit în timpul unei percheziţii în apartamentul său.

După reţinere Golunov i-a spus avocatului său că poliția l-ar fi bătut. În acelaşi timp Ministerul Afacerilor Interne de la Moscova neagă acest fapt.

Totodată, jurnaliştii de la Meduza declară că sunt convinși de nevinovăția lui Golunov și sunt pregătiți să-şi „apere jurnalistul prin toate mijloacele disponibile”.

„Avem motive să credem că Golunov este persecutat din cauza activităților sale jurnalistice. Știm că în ultimele luni, Ivan a fost amenințat în legătură cu câteva atiticole viitoare. Meduza va studia toate acțiunile întreprinse de anchetatori în cazul Golunov. Vom afla de către cine este persecutat – și vom face public această informație”,  – susţine redacţia.

Ivan Golunov a scris despre achizițiile publice din cadrul primăriei Moscovei, despre clădirile istorice din capitala Rusiei care urmează să fie demolate, despre gunoaiele și afacerile funerare, precum și despre miliardele viceprimarului orașului Moscova, Peter Biryukov.

Jurnalistul a mai lucrat la Vedomosti, Forbes, RBC şi Elephant.

FOTO: themoscowtimes.com