Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un fost militar a recunoscut…

Un fost militar a recunoscut asasinarea jurnalistului de investigație Jan Kuciak

În Slovacia, fostul marinar Miroslav Marcek a recunoscut dublul asasinat al jurnalistului de investigație Jan Kuciak și a logodnicei acestuia.

Potrivit „Aktuality”, Marcek a recunoscut că el ar fi cel care a împușcat cuplul.

În afară de Marcek, pe acest caz, în calitate de bănuiți, figurează și alte trei persoane. Se presupune că fostul marinar ar fi fost șoferul celorlalți bănuiți pe caz.

Recent, multimilionarul slovac Marian Kocner a fost acuzat că ar fi cel care a ordonat asasinarea lui Kuciak. Potrivit procurorilor, asasinarea ar avea legătură cu activitatea jurnalistică a lui Kuciak. În prezent, Kocner se află în stare de arest în legătură cu investigarea unor infracțiuni economice.

În februarie 2018, jurnalistul slovac Jan Kuciak împreună cu logodnica sa Martina Kusnirova au fost împușcați în casa lor, situată în apropiere de Bratislava. În momentul asasinării, Kuciak, în vârstă de 27 de ani, împreună cu jurnaliștii de la OCCRP, investiga implicarea mafiei italiene în activitatea antreprenorială a țării, dar și legăturile acesteia cu guvernul ex-premierului Robert Fico.

La sfârșit de septembrie 2018, poliția a reținut opt persoane, cinci dintre care au fost, ulterior, eliberate, celelalte fiind acuzate de dublu omor intenționat – al lui Jan Kuciak și a Martinei Kusnirova. Prețul asasinării acestora ar fi fost 70 de mii de euro, 50 dintre acestea făptașul le-ar fi primit cash, iar ceilalți ar fi fost transferați în contul unei datorii anterioare.