Un ex-ministru român și-a plătit o parte din cauțiunea de 1 milion de euro cu lingouri de aur

Fostul ministru de Finanţe al României, Sebastian Vlădescu, urmărit penal pentru luare de mită și trafic de influență, a plătit o parte din cauţiunea în valoare de un milion de euro stabilită de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cu trei kilograme de aur în valoare de peste 100 de mii de euro.

DNA a precizat că după ce a plătit cauțiunea, fostul ministru Sebastian Vlădescu este cercetat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

„Inculpatul Vlădescu Sebastian a respectat cele prevăzute în ordonanţa procurorilor anticorupţie, în sensul că a pus la dispoziţia procurorilor înscrisuri din care rezultă: consemnarea la o unitate bancară, la dispoziţia DNA, a sumelor de un milion de lei şi 100 de mii de euro; constituirea unei garanţii reale mobiliare asupra unor lingouri de aur în cantitate totală de 3 kg (evaluate la 109 740,26 euro); constituirea unor garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488 640 euro; constituirea unor garanţii reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate în mai multe conturi bancare până la concurenţa valorii cauţiunii stabilite de procurori”, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor DNA.  

DNA a anunţat, în luna aprilie, că fostul ministru de Finanţe al României, Sebastian Vlădescu, este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat favorabil solicitarea Direcţiei.

Infracțiunile de corupție au fost comise în legătură cu încheierea și executarea contractelor de reabilitare a liniei ferate București – Constanța. Astfel, a rezultat că, în perioada 2005-2014, oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora ar fi primit, de la o companie străină, în baza unor înțelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor și plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei București-Constanța, precum și plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeași companie. Se presupune că Sebastian Vlădescu ar fi primit 1 milion de euro.

 

Foto: euronews.com
Surse: euronews.com, mediafax.ro, pna.ro

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *