Ultima slujbă, oficiată de Papa Francisc în Paraguay

Sute de mii de persoane au asistat duminică. 12 iulie, la ultima slujbă oficiată de Papa Francisc în Paraguay, în cadrul căreia le-a cerut creştinilor să dea dovadă de ospitalitate şi să respingă „logica egoismului”. Vizita în Paraguay a încheiat turneul de opt zile al Suveranului Pontif în unele dintre cele mai sărace ţări sud-americane, relatează BBC News.

„Primiţi pe cel sărac, însetat, pe străin, pe cel gol, bolnav, prizonier, lepros şi cu dizabilităţi”, a încurajat Papa. „Primiţi-i pe cei care nu gândesc ca noi, care nu au credinţă sau care şi-au pierdut credinţa”, a adăugat el.

Anterior, Papa a vizitat ghetoul Banado Norte din Asuncion, unde trăiesc 100.000 de persoane, şi le-a cerut locuitorilor să fie uniţi.

„Indiferent câte slujbe de duminică, dacă nu este solidaritate, dacă nu ştiţi ce se întâmplă în oraşul vostru, credinţa voastră este foarte slabă, bolnavă sau moartă”, a subliniat Suveranul Pontif.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *