Ucrainenii şi rebelii proruşi luptă pentru a cuceri teritoriu înaintea negocierilor de la Minsk

Rebeli proruşi au asediat oraşul ucrainean Debalţeve, unde au ucis nouă membri ai trupelor guvernamentale şi şapte civili, relatează Euronews. Potrivit postului, confruntările armate s-au întețit, mai ales înaintea negocierilor de pace prevăzute miercuri, 11 februarie, la Minsk. Teritoriul pierdut de o parte şi câştigat de alta va avea impact asupra poziţiilor de negociere în vederea unui armistiţiu la Minsk.

Localitatea Vuhlehirsk – în prezent devastată, dar care avea în trecut aproximativ 9.000 de locuitori – a fost cucerită de către insurgenţii proruşi.

În zonă au fost observate camioane marcate cu inscripţia „ajutor umanitar din Federaţia Rusă”, dar potrivit unor surse citate de post, acestea ar transporta combustibil şi păreau să se îndrepte către fieful separatist de la Doneţk.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *