Ucraina, la un pas de a declara război Rusiei

Cel puțin asta scrie portalul Regnum.ru, cu referire la Serghei Pașinski, președintele Comitetului de Securitate și Apărare din cadrul Radei Supreme a Ucrainei, care ar fi declarat acum două zile într-un interviu pentru postul ucrainean TV ”Piatîi canal” că Kievul este gata să decreteze stare de asediu și să declare război Rusiei, dacă Moscova va continua să destabilizeze situația în Ucraina. Potrivit deputatului, toate deciziile necesare pentru anunțarea stării de asediu ”au fost semnate și sigilate în plicuri”, iar ”dacă, nu dă Domnul, în regiunile Cernigov sau Harkov va fi deconsipart măcar un grup militar-tactic al forțelor armate ruse, vom declara război Rusiei”, spune Pașinski, și tot el remarcă: ”acest scenariu nu e cel la care ar trebui să visăm”, dar ”dacă altă alegere nu vom avea” va trebui ”să-l acceptăm”. Kievul a devenit foarte irascibil la relațiile cu Rusia, după lanțul de atentate la Odesa și Harkov și noile concentratii de trupe și tehnică militară rusă la granița cu Ucraina.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *