Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Tunisia/atentat: Au fost identificate 10…

Tunisia/atentat: Au fost identificate 10 dintre cele 38 de victime

Zece dintre cele 38 de victime ale atentatului sângeros care a avut loc vineri în Tunisia au fost identificate, deocamdată, majoritatea dintre ele fiind cetățeni britanici, anunță Ministerul Sănătății al Tunisiei, citat de AFP.

„Zece din totalul celor 38 de cadavre au fost identificate: sunt 8 britanici, un belgian și un german”, declară Naoufel Somrani, directorul serviciilor de urgență al ministerului. De asemenea, 39 de persoane au fost rănite, fiind vorba de cetățeni britanici, germani și belgieni.

Naționalitățile victimelor nu pot fi stabilite foarte repede, deoarece majoritatea dintre ele, ucise pe plajă sau pe marginea piscinelor, erau îmbrăcate în costume de baie în momentul carnagiului și nu aveau acte de identitate asupra lor.

Potrivit autorităților tunisiene, 38 de persoane au fost ucise în atentatul comis de un student tunisian. „Acesta a intrat pe plajă îmbrăcat ca și cum se ducea să facă baie, având asupra sa un parasolar cu o armă înăuntru. Odată ajuns pe plajă, el a folosit arma”, a precizat vineri seara secretarul de stat pentru probleme de securitate al Tunisiei, Rafik Chelly.

Atacatorul, care a folosit o armă Kalașnikov, a fost împușcat într-un schimb de focuri cu forțele de poliție.

Sursa foto: stiri-actuale.ro