Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse au bombardat o…

Trupele ruse au bombardat o grădiniță și un orfelinat din Ucraina. Ministrul ucrainean de Externe: „Ne vom adresa la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga”

Imagine simbol / Sursa foto: BBC

Ucraina va trimite Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga materialele privind bombardarea unei grădinițe și a unui orfelinat de către trupele ruse. Anunțul a fost făcut de ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, pe pagina sa de Twitter, transmite novosti.dn.ua.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, susține că atacurile Federației Ruse asupra unei grădinițe din Akhtyrka și a unui orfelinat din Vorzel „sunt crime de război și o încălcare a Statutului de la Roma”.

„Împreună cu Biroul Procurorului General, colectăm aceste materiale și alte materiale, pe care le vom transfera imediat la Haga. Responsabilitatea este inevitabilă”, a scris Kuleba.

Atacul din Ucraina continuă a doua zi cu explozii puternice în Kiev. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor. Prima zi de război s-a încheiat cu decesul a 137 de soldați ucraineni și reținerea mai multor cetățeni ruși care au organizat proteste anti-război în Federația Rusă. A două zi de război a început cu atacuri masive asupra capitalei Ucrainei, Kiev.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ministerul ucrainean al Apărării anunță că peste o mie de militari ruși au fost uciși