Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trezoreria SUA a introdus noi…

Trezoreria SUA a introdus noi sancțiuni împotriva Rusiei

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a introdus noi sancțiuni împotriva companiilor ruse Digital Security, Divetechnoservices, precum și a Institutului de Cercetări Științifice Kvant, care ar fi conectate cu Serviciul Federal de Securitate al F. Ruse. 

În listă sunt incluși și Oleg Chirkov, Vladimir Kagansky și Alexander Tribun, care sunt afiliați companiei Divetechnoservices. Sancțiunile sunt impuse pe motivul implicării organizațiilor și persoanelormenționate în atacuri cibernetice, în baza legii adoptate acum un an, privind consolidarea regimului de sancționare împotriva Rusiei.

Pe lista de sancțiuni au fost incluse și companiile Embedi și Erpscan, înregistrate în afara Rusiei, care, potrivit datelor Trezoreriei SUA, au legături cu compania Digital Security.

Digital Security este o companie de consultanță în domeniul securității informațiilor. Divetechnoservices este specializată în dezvoltarea, producția, livrările complexe, supravegherea instalării, punerea în funcțiune a tuturor tipurilor de echipamente de scufundări. Institutul de Cercetare Kvant se ocupă cu elaborarea și întreținerea sistemelor electronice în scopuri speciale și civile.

Sursa: Novaya Gazeta