Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trei explozii s-au produs în…

Trei explozii s-au produs în această noapte în Belgia

epa05030714 Police gather near the site were a raid happened in the city center of Saint Denis, near Paris, France, 18 November 2015. Shots were heard as police raided a northern Paris suburb early 18 November in connection with last week's terrorist attacks. According to media reports, two people were dead, several police officers were injured and at least three people were arrested. EPA/ETIENNE LAURENT

Trei explozii au avut loc, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în oraşul Liege, din vestul Belgiei, în urma cărora o persoană s-a ales cu răni uşoare, în contextul în care nivelul de securitate din ţară este ridicat pe fondul atentatelor de marţi, relatează RTBF.

O primă explozie, de mică amploare, a avut loc în jurul orei locale 23.40, într-o locuinţă din cartierul Angleur, fiind rănită uşor o persoană. Jumătate de oră mai târziu, la 00.10, pompierii au fost solicitaţi la o altă locuinţă din Liege, în cartierul Beyne-Heusay, tot în cazul unei explozii. O a treia explozie a fost sesizată în jurul orei 00.30, în zona Jupille.

Presupusul autor al exploziilor a fost reţinut de poliţie, potrivit unor surse citate de postul belgian de radio RTBF, şi urmează să apară sâmbătă în faţa Parchetului din Liege.

Cauza exploziilor este încă necunoscută. Potrivit poliției locale din Liege, suspectul ar fi utilizat explozibili de mici dimensiuni.

Sursa: Mediafax