Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA pregătește noi sancțiuni pentru…

SUA pregătește noi sancțiuni pentru Federația Rusă

reuters

Un grup de senatori americani au prezentat astăzi, 2 august, un proiect de lege care presupune noi sancțiuni Federației Ruseca răspuns la intervenția Moscovei în alegerile din S.U.A., precum și activitățile sale în Siria, dar și agresiunea din Crimeea, transmite Reuters.

„Actualul regim de sancțiuni nu a reușit să oprească Rusia să intervină în viitoarele alegeri din 2018 (n.r.: alegerile din Congresul SUA) „, a declarat senatorul republican Lindsey Graham.

În vara anului trecut, Congresul a adoptat un alt proiect de lege pentru sancționarea Rusiei, însă administrația Trump a fost reticentă în a-l pune în aplicare. Senatorul democrat Bob Mendendez a declarat că administrația nu a respectat pe deplin acele sancțiuni.

„Acest proiect de lege este următorul pas în strângerea șuruburilor pentru Kremlin, astfel încât Putin să înțeleagă în cele din urmă că S.U.A nu-i va mai tolera comportamentul”, a declarat senatorul democrat.

Proiectul de lege include restricții privind noile tranzacții cu energie, importuri de uraniu rusesc și sancțiuni noi asupra unor politicieni și oligarhi ruși.

Foto: Senatorul Lindsey Graham, Washington, SUA, 17 aprilie, 2018. REUTERS/Joshua Roberts