SUA pregătește noi sancțiuni pentru Federația Rusă

Un grup de senatori americani au prezentat astăzi, 2 august, un proiect de lege care presupune noi sancțiuni Federației Ruseca răspuns la intervenția Moscovei în alegerile din S.U.A., precum și activitățile sale în Siria, dar și agresiunea din Crimeea, transmite Reuters.

„Actualul regim de sancțiuni nu a reușit să oprească Rusia să intervină în viitoarele alegeri din 2018 (n.r.: alegerile din Congresul SUA) “, a declarat senatorul republican Lindsey Graham.

În vara anului trecut, Congresul a adoptat un alt proiect de lege pentru sancționarea Rusiei, însă administrația Trump a fost reticentă în a-l pune în aplicare. Senatorul democrat Bob Mendendez a declarat că administrația nu a respectat pe deplin acele sancțiuni.

„Acest proiect de lege este următorul pas în strângerea șuruburilor pentru Kremlin, astfel încât Putin să înțeleagă în cele din urmă că S.U.A nu-i va mai tolera comportamentul”, a declarat senatorul democrat.

Proiectul de lege include restricții privind noile tranzacții cu energie, importuri de uraniu rusesc și sancțiuni noi asupra unor politicieni și oligarhi ruși.

Foto: Senatorul Lindsey Graham, Washington, SUA, 17 aprilie, 2018. REUTERS/Joshua Roberts

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *